Spoznajte ustvarjalce

Kmetija Matic iz HotaveljKmetija Matic, iz Hotavelj v Poljanski dolini, najbolj slovi po svojem odličnem naravnem jabolčnem soku iz starih avtohtonih sort. Svojo ponudbo naravnih proizvodov iz travniskega sadja so želeli dopolniti z nečim novim a hkrati domačim. Sadno vino oziroma cider se je zdel logična odločitev, saj so povsod na slovenskem, kjer ni grozdja poznali jabolčni mošt, ko pa je ta alkoholno prevrel pa so se svežili s jabolčnim vinom.

 

 

 

 

Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakultetaKer si želijo da je vsak proizvod pod katerim se podpiše Kmetija Matic vrhunski, je gospodar Danilo Jezeršek svoje bogate izkušnje združil s strokovnjaki Biotehniške fakultete pod taktirko prodekana prof dr. Janeza Hribarja, k sodelovanju je povabil še priznana enologa Iztoka Klenarja ter Matjaža Lemuta ter velikega strokovnjaka za tehnologijo predelave sadja Francija Kotarja. Uspelo jim je združiti tradicijo s sodobno tehnologijo in tako ustvariti naravno sadno vino brez kakršnihkoli dodatkov. V eni steklenici Adama Ciderja so tako štiri jabolka in ena hruškica ki plementi okus, dodani žlahtni mehurčki pa sadeže še dodatno svežijo.

Cider pijejo in pridelujejo po celem svetu, končno pa imamo tudi mi svojega prvega pravega. Adam Cider iz Kmetije “Matic”.

 

 

 

"Adam Cider je odličnega sladko-kislega okusa. Blagodejno vpliva tudi na lepši spol. Prava poljanska sadna penina!" - Urban Jeram, Instinkt Media CEO